Patříte k milovníkům masa nebo jste zapřisáhlý vegetarián? Každá skupina bude bránit to svoje a ani doktoři v tom nejsou úplně zajedno. Pravda bude nejspíš jako vždy někde uprostřed. Maso bychom si neměli dopřávat každý den, ale úplně bez masa to taky není dobré. Kompromis je nejlepší volbou. Masožravci i vegetariáni jsou s přípravou jídel na tom velmi podobně. Možná si říkáte, že zelenina se připravuje rychleji, ale co třeba luštěniny? Jejich příprava je mnohem delší než orestování kuřecích prsou.
Výhodnější může být zelenina co se týká hygieny. Přece jen zeleninu většinou stačí omýt vodou, případně oloupat slupky a můžeme ji konzumovat. To maso musí projít pečlivými veterinárními kontrolami a po celou dobu jeho distribuce se musí dodržovat přísná hygienická opatření. Maso nelze přepravovat v dřevěné bedýnce jako zeleninu, musí se použít hygienicky nezávadné přepravky, např. přepravka na maso s víkem, kterou nabízí firma Schoellerallibert. Firma Schoellerallibert dbá na kvalitu svých výrobků a nabízí přepravky vhodné i pro přepravu náchylných potravin, jako je maso. Vepřové, hovězí, kuřecí, ale třeba i kachna nebo husa, každé maso má jinou chuť nemusíte být žádný gurmán, abyste poznali jaké maso jíte. Každé se připravuje trochu jinak, ale z každého se dají dělat minutky i složité pokrmy.
Aby se maso dostalo z jatek nebo farmy až do obchodu, projede se kus cesty a nejdůležitější podmínkou je, že vše musí být hygienicky v pořádku. Každá přepravka, každá plocha, na které je maso byť jen vteřinu položené, to vše musí být čisté a kontrolované. Přece si nechcete koupit maso, které vám způsobí zažívací potíže, chcete mít jistotu o jeho nezávadnosti. Ať je ve vašem jídelníčku maso či nikoliv, měli byste vždy dbát na kvalitu. To, co ušetříte při nákupu nekvalitních potravin, později zaplatíte svým zdravím.