Dar z přírody: zelený čaj MATCHA

Dar z přírody: zelený čaj MATCHA

Zelený čaj matcha koncentruje všechny vlastnosti obyčejného zeleného čaje, a proto stačí vypít jeden nebo dva šálky denně. Tento čaj se řadí mezi superpotraviny s prokázanými nutričními a léčivými účinky.

Jednou z největších výhod tohoto nápoje je, že zrychluje metabolismus, zejména proces trávení. A právě z tohoto důvodu byl tento nápoj od starověku považovaný za všelék pro tělo, který lidskému organismu pomáhá. Zrychlený metabolismus samozřejmě pomáhá k redukování hmotnosti, proto je tento čaj důležitým pomocníkem všech, kteří bojují s nadváhou.

matcha3

Tento nápoj také nabíjí tělo energií. Díky přítomným antioxidantům pomáhá vyrovnávat hladinu cukru v krvi a umožňuje jeho uvolňování po celý den. Může také fungovat daleko lépe než káva s kofeinem.

Čaj pomáhá udržovat pleť mladou a krásnou. Rostliny, ze kterých se zelený čaj matcha dělá, rostou v umělém zastínění a mají jiné hodnoty chlorofylu než rostliny pěstované běžným způsobem. Jejich listy mají vysokou koncentraci antioxidantů, které výrazným způsobem zpomalují stárnutí pokožky.

Díky vysokému obsahu polyfenolů se tělo zbavuje přebytečné vody, což ocení hlavně ti, co si zakládají na plochém bříšku.

Nápoj pomáhá snižovat záněty a infekce a je výborným pomocníkem při léčbě běžných onemocnění jako je chřipka, nebo bolest v krku.

matcha2

Pomáhá také k detoxikaci celého těla, a to je právě to, co všichni potřebujeme. Zvýšený obsah chlorofylu pomáhá s vylučováním škodlivých látek z těla, které by se jinak ukládaly. Jde hlavně o těžké kovy obsažené v potravinách, sycených nápojích a konzervovaným potravinám. Pomáhá také srovnávat pH těla a zlepšuje okysličování krví.

Zelený čaj matcha pomáhá organismu navodit klid a účinně ho zbavuje stresu. Je také bohatý na látky, které pomáhají snižovat krevní tlak a uklidňují srdeční frekvenci. Reguluje hladinu cukru po jídle a pomáhá tak v prevenci proti cukrovce.

Pitím čaje posilujete imunitní systém a hladinu cholesterolu. V práškové podobě jej lze přidávat i do různých kuchyňských receptů a také například do jogurtů, sýrů, mléka, ovocných nápojů.

Comments are closed.